10 странни протеста от цял свят

  • 08 октомври 2015 19:27

  • 1508
  • 0
10 странни протеста от цял свят
©

От Украйна до Русия и от Калифорния до Нигерия - протестиращите намират свой начин да изразят позицията си.

Докато едни разчитат на голотата като краен способ за привличане на вниманието, други се преобличат в ярки дрехи, държат провокиращи знамена и т.н. Не всички мирни протести задължително съдържат голота. Някои залагат на оцапване на политици с яйца и барикадиране на пътища. Вместо да изброяваме с голи думи, нека да разгледаме 10 протеста от цял свят, които определено са необичайни.

10. Брайтън, Англия (2014)

Цел: Протест срещу дискриманцията по отношение на двойка лесбийки от охраната в магазин.

Начин на протест: Използвайки Facebook, организаторите на протеста ангажират с активна позиция 1 400 души, като около 700 от тях се появяват на място, пред магазина, на 15 октомври миналата година. Те носят плакати и прокламират еднакво отношение към сексуалното различие.

Управата на магазина реагира, като предлага на протестиращите бисквити и вода. Освен това дава разрешение да се протестира в коридорите на магазина. Протестиращите оползотворяват предоставената възможност, като прокламират позицията си, целуват се и си правят снимки, които публикуват директно в социалната мрежа.

Резултати: Управата на магазина поднася официално извинение за инцидента и дарява пари на местната организация, защитаваща правата на различната сексуална ориентация. Освен това се ангажира с обучаването на персонала, така че да се отнася към клиентите с нужното уважение и разбиране.

Повече четете тук

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1508 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини