Кунева: Има сериозен риск бежанската вълна да се смеси с трафика на органи

  • 08 октомври 2015 16:50

  • 1890
  • 0
Кунева: Има сериозен риск бежанската вълна да се смеси с трафика на органи
© Булфото

Има сериозен риск бежанската вълна към Европа да се смеси с трафик на хора, с цел продажба на органи. Това заяви в Бургас вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

"Трафикът на хора може да остане незабелязан на фона на глобалния проблем с бежанците. В момента основен акцент се поставя върху каналджийството, но покрай него има риск да се измести фокусът от нелегалното прехвърляне на хора, с цел донорство", каза вицепремиерът, цитиран от БТА.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 припомни, че това е една от най-опасните нелегални дейности, тъй като от нея трафикантите печелят повече, отколкото от проституция и пласиране на наркотици. Много често сред жертвите са и малки деца, посочи тя. Според Кунева законодателството е добро по отношение на наказанията за каналджиите, но успоредно с това трябва да се съдейства за развитието на правата на Комисията за трафик на хора, с цел превенция и адекватна реакция за борба с този проблем.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1890 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини