Местан: Крайно време е да има осъден за посегателство срещу журналист

  • 08 октомври 2015 14:23

  • 2035
  • 6
Местан: Крайно време е да има осъден за посегателство срещу журналист
© Булфото (архив)

ДПС приветства решението на прокуратурата да снеме имунитета на кандидата за общински съветник Трайчо Василев - Пиже. Крайно време е в България да има осъден за посегателство срещу журналист, заяви в Арбанаси лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, съобщава Дарик

Още на първото заседание на Централното оперативно бюро след предизборната кампания Местан ще постави въпроса за политическата отговорност на местната структура в Самоков, която е номинирала подобни кандидати за общински съветници.

„Не изключвам вариант, при който тази структура да бъде разформирована, да се проведе нова конференция и да се избере ново ръководство на партията ни в Самоков", заяви Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

По думите му всяка политическа сила при подобни ситуации трябва да може да преодолява партийно си его и партиен интерес.

"Нека да загубим гласове заради тази позиция на председателя на партията и на партията ни. Не искам гласа на нито един български гражданин, който би посегнал на журналист. Ние можем и без него", подчерта Местан, който още веднъж категорично осъди покушението срещу журналист в Самоков.

За краткото време на номинациите е физически невъзможно да провериш житието и битието на всички кандидати, обясни още председателят на ДПС. Според него във всяка партия има нужда от повече прецизност и отговорност при издигане на кандидатите.

По повод изказвания на Цветан Василев в телевизионно интервю, Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в заяви, че бившият банкер незабавно трябва да бъде екстрадиран от Сърбия.

"Крайно време е това лице да говори не само пред медиите, а пред българските следствени органи, а в последствие и пред българския съд. За най-мащабното престъпление не на века, а на вековете, той трябва незабавно да бъде екстрадиран в България", коментира лидерът на ДПС и призова за международно сътрудничество в това отношение, предвид кандидатстването на Сърбия за членство в ЕС.

Ще поискам представителите на ДПС в Европейския парламент да поставят този проблем пред комисаря по правосъдие, каза още Местан.

Според него българското общество има нужда от истината за КТБ и никой в ДПС не се бои от тази истина. Тогава ще стане ясно кой е кредитополучател и кредитор на тази банка, заяви Местан.
 

Последвайте канала на

2035 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
MARABA ANADOLSKİ

2015.10.11 | 03:14

6
SİCİMLİK,KAZIKLIK ADAMLARSINIZ.
MARABA ANADOLSKİ

2015.10.11 | 03:14

5
ARTIK SOKAK,SOKAK,EV,EV,GEZSENİZ,SİZE OY KESİNLİKLE VERMEM.
циганина си е циганин.

2015.10.11 | 03:14

4
Пиши на Български бе ПРОСТАК.
сундук

2015.10.09 | 22:33

3
ако някое ку4е вирви след теб и те лае и ти му викнеш 4ъба бе сундук и то пак продалжи да те лае тогава какво следва.....е това то журналист
Ddd

2015.10.09 | 17:52

2
Местанчо, вярно ли е че си бил на гости на Пиже и сте пеели доко доко? А за престъплението на вековете, защо не попиташ шопарчето.
:(

2015.10.09 | 17:52

1
Това Местанчо, са паразити които ДПС толерира и пази.

Добави коментар

Водещи новини