Даваме на САЩ данни за пътуващите дотам

  • 08 октомври 2015 14:17

  • 1792
  • 4
Даваме на САЩ данни за пътуващите дотам
© Novini.bg

България ще предоставя данни за пътуващите до САЩ. Това решиха депутатите, като ратифицираха окончателно спогодбата между двете страни.

Информацията включва данните за пътуване, както и биографичната информация, съдържаща се в паспорта.

От Департамента за вътрешна сигурност на САЩ ще предоставят софтуера на Националното звено за резервационни данни. Обмяната на данни е с цел борба с тероризма. 

Чавдар Георгиев от БСП припомни, цитиран от БНР, че наскоро съдът на ЕС отмени подобно споразумение за обмен на лични данни. 

„Основният мотив на съда в Люксембург е, че американските закони не гарантират достатъчна защита за данните на европейците. Нека да предоставяме информация за други чужди граждани, които преминават през нашата страна, но да не поставяме в положение българските граждани, техните лични данни да се използват от Съединените американски щати“, призова социалистът.

Според ген. Атанас Атанасов обаче притесненията са неоснователни: 

„Ние ще ползваме огромната база данни на САЩ в борбата с тероризма - това първо. И второ - всеки един от вас в тази зала, който е пътувал до САЩ, а аз съм сигурен, че от ляво май няма хора, които не са пътували до САЩ, знае, че за да получи виза, предоставя на американското правителство, много преди да си купи билет, всичките данни, които му искат, за да получи такава виза“, коментира той.

Последвайте канала на

1792 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.10.09 | 09:48

4
ТИКВОЧА гербомутренски си е дал тлъстия гъз на Обонго муна и му е лапнал сиренясалия , че какво остана за някакви си данни ! САМО ВОЛЕН !

2015.10.08 | 20:08

3
голяма част от нашите политици и държавна админстрация(прави се изкюлчение за нещатнислужители и марионетиките от птравителството) не се допуската до територията на САЩ заради връзки с организираната престъпност
БАТКО ЛЮБО-- АНАЛНОТО

2015.10.08 | 19:40

2
СЛАВА НА ХАМПИТО И БЛЯДОВЕТЕ !! ДА ЖИВЕЯТ ХАХОВСКИТЕ ИЗЧАДИЯ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ !! СЛАВА !!

2015.10.08 | 19:40

1
ако искат и данните от пътните камери да им пращат ми е все тая

Добави коментар

Водещи новини