Хасан и Ибрахим свирят с Шуменската филхармония

  • 08 октомври 2015 13:35

  • 1722
  • 0
Хасан и Ибрахим свирят с Шуменската филхармония
© Булфото

Тази вечер виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим ще свирят с Шуменската филхармония, съобщи БНТ.

Диригент на концерта е маестро Станислав Ушев. Близнаците са лауреати от редица международни и национални конкурси. Миналата година заедно с Крисия донесоха много радост за България – класираха се на второ място в песенния конкурс “Детска Евровизия”. Заради тяхното изпълнение България ще бъде домакин на следващото й издание.

Срещата на музикалната сцена на малките виртуози Хасан и Ибрахим с шуменската филхармония не е за първи път. Те вече са изнасяли съвместни концерти и са печелили овациите на публиката. Работят изключително професионално и не се изморяват от дългите репетиции, разказа концерт майстора на филхармонията.

11-годишните музиканти ще изпълнят Концерт за пиано и оркестър № 2 от Сергей Рахманинов, Вокализ от Сергей Рахманинов, Концерт за пиано и оркестър № 3, оп. 31 от Панчо Владигеров.

“Вкъщи си имаме един клавир, който свири с бленда на цигулка, оркестровата партия и аз свиря моята партия. Научавам кога и къде да вляза”, споделя Ибрахим

“Ние избрахме тези концерти, защото ние бяхме участвали в конкурса „Панчо Владигеров” в Шумен и журито не ни допусна до трети тур. Ние поискахме с Ибрахим да изнесем тези концерти с шуменската филхармония”, каза от своя страна Хасан.

Близнаците очакват с нетърпение “Детската Евровизия”.

Последвайте канала на

1722 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини