Още един български учител е номиниран за международната награда "Най-добър учител в света"

  • 08 октомври 2015 12:51

  • 1414
  • 2
Още един български учител е номиниран за международната награда "Най-добър учител в света"
© Булфото

Още един учител е номиниран за международната награда "Global Teacher Prize" ("Най-добър учител в света"), която е за изявени преподаватели и се присъжда от Фондация "Варки". Това е Ангел Ангелов, учител по информатика в СОУ "Сава Доброплодни" в Шумен.

Наградата е 1 милион долара и се дава с условие финансовата ѝ равностойност да се вложи в образование, а този, който я спечели, трябва да работи като преподавател поне още пет години.

Ангелов заяви, че би искал да помогне най-вече на деца в неравностойно положение, както и на бежанци:

Аз съм завършил Социална педагогика и работата ми с деца, които не са талантливи, а по-скоро нямат достъп до образование и технологии, ми е присърце. Това, което съм предложил, е да ангажирам колеги, за да направя организация, която да работи с деца от ромски произход, деца, които нямат възможност да посещават редовно училище и акцентът ми е работа с деца - бежанци.

Тази година Ангел Ангелов спечели приза за иновативен учител на компютърния гигант "Майкрософт", както и голямата награда на Шумен за постиженията му в областта на образованието.

Пред дни за наградата за изявени преподаватели беше номинирана и директорът на столичното 60-то Основно училище Таня Борисова.

Последвайте канала на

1414 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
пена

2015.10.14 | 23:04

2
Браво нещо хубаво да прочетем за образованието

2015.10.08 | 13:27

1
БРАВО, КОЛЕГА!

Добави коментар

Водещи новини