Сух режим на Антарктида заради учени побойници

  • 08 октомври 2015 11:45

  • 1938
  • 0
Сух режим на Антарктида заради учени побойници
© Getty Images

Учени в американските бази в Антарктида трябва да бъдат редовно подлагани на проверки с дрегер, защото често злоупотребяват с алкохола и се стига до боища, сочи доклад, цитиран от в. „Индипендънт“.

Нарушенията са били установени от органите, упражняващи контрол върху антарктическата програма на САЩ, пише "Новинар".

В документа е отправено предупреждение, че консумацията на алкохол води до „непредвидимо поведение“ от страна на учените. Според доклада редовното посягане към алкохолни напитки водело до побоища, неприлично поведение и отиване на служители на работа след употреба на алкохол.

Макар че в базата „МакМърдо“ има три бара, а в станцията на южния полюс „Амундсен-Скот“ има магазин, от който може да се купува алкохол. В същото време е в разрез с правилата да се употребява алкохол в работните помещения и през работно време.

Въпреки това обаче 75% от дисциплинарните мерки, предприемани от мениджърите на персонала, са били свързани с употребата на алкохол. Освен това става ясно, че един от изследователите варял бира в научна лаборатория, но срещу него не били предприети никакви наказателни действия.

Заради грубото погазване на устава, служителите в американските бази ще бъдат редовно изследвани. В момента обаче се обсъжда и възможността за въвеждане на сух режим за всички US бази на ледения континент.

Последвайте канала на

Novini.bg
1938 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини