Осъдиха трима непълнолетни крадци, пребили мъж с колове

  • 07 октомври 2015 20:17

  • 1854
  • 1
Осъдиха трима непълнолетни крадци, пребили мъж с колове
©

Окръжният съд в Плевен осъди трима непълнолетни, извършили грабеж, придружен с побой на собственика с дървени колове, съобщиха от Съдебната палата в Плевен.

Тримата подсъдими на 1 септември миналата година, при условия на опасен рецидив, откраднали 500 кг слънчоглед на стойност 250 лв., но били заварени от собственика на местопрестъплението. Т.М.Н., А.М.Н. и Т.М.Н. употребили сила срещу него, за да запазят откраднатия слънчоглед. Те му нанесли удари с дървени колове и му причинили средна телесна повреда.

Т.М.Н. е осъден на 4 години затвор при първоначално строг режим. А.М.Н. е получил условна присъда - две години и шест месеца. За него съдът е постановил след влизане на присъдата в сила местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните да организира полагане възпитателни грижи. Третият подсъдим е получил три години условна присъда. Съдът е възложил възпитателната работа с него на полицейски инспектор.

Съдът е осъдил подсъдимите със знанието на майка им солидарно да заплатят 5 000 лева за неимуществени вреди, причинени на пострадалия собственик на слънчогледа.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1854 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2015.10.22 | 07:57

1
Циганска сган.Смърт за циганската сган до крак.

Добави коментар

Водещи новини