Меркел: Трябва да кажем на мигрантите, че не могат да останат тук (видео)

  • 07 октомври 2015 18:22

  • 5114
  • 10
Меркел: Трябва да кажем на мигрантите, че не могат да останат тук (видео)
© Getty Images/Guliver

Канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и президентът на Франция Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 призоваха днес от трибуната на Европейския парламент в Страсбург към общи усилия за решаване на проблемите, пред които е изправена Общността.

В своето слово Оланд постави акцент върху тероризма и обстановката в Близкия изток. Наложи се да заживеем със страха, но той не трябва да взима връх, заяви президентът по повод действията на терористите в ЕС. Европа трябва да бъде способна да защити гражданите си съобразно своите ценности. Няма никакъв смисъл да търсим спасение поединично, допълни президентът по повод тероризма и мигрантите.

Няма друго решение, освен силна Европа, която защитава собствения си суверенитет. Необходими са ни съпричастност, твърдост и отговорност, отбеляза президентът. Той заяви, че договореностите на ЕС с Турция по отношение на бежанците трябва да бъдат ясни. По неговите думи, ако ЕС не помогне на бежанците там, където са днес, те ще се насочат към Европа.

Оланд заяви, че общите дипломатически усилия на Берлин и Париж са предотвратили война в Украйна. Трябва да бъдем единни в прилагането на санкциите, призова френският президент.

Той настоя за твърдост по сирийската криза. Режимът на Башар Асад създаде и подхранва настоящото бедствие. Това засяга Европа, ще има дълготрайни последици в целия Близък изток. Това би било тотална война, която може да засегне и нашите земи. Сирия има нужда от бъдеще без Асад и Ислямска държава, това е наше задължение и е нашият интерес. Русия, Иран, държавите от Залива и САЩ следва да работят за политически изход от кризата в Сирия, заяви Оланд.

По неговите думи решенията днес могат да доведат Европа или до разпад, или до укрепване. Европа може да се разпадне, ако границите бъдат възстановени. Трябва да укрепим Шенген, добрият контрол на външните граници изисква подкрепа за държавите по тези граници. Трябва ни общ списък на "сигурните държави", общ миграционен режим, заяви френският президент.

Франция иска напредък по преговорите на ЕС за търговско споразумение със САЩ, посочи той. Оланд призова за въвеждане на режим на регистрация на данните за пътниците в ЕС, както и за даване на допълнителни сили на европейските специални служби.

Европа е изправена пред огромно предизвикателство, твърде много хора поемат по опасния път насам, посочи в своето слово канцлерът Меркел. Не успяхме да предотвратим конфликта в Сирия, вакуума в Либия, отбеляза тя. По нейните думи е необходимо ЕС да осигури много повече средства за справянето с настоящите кризи, които ще променят Европа така, както континентът бе променен преди 25 години.

Бежанската вълна ще променя европейския дневен ред все повече. Опитваме се да спрем този поток. Хората ще продължават да идват, засегнати сме от събитията по света, независимо дали това ни харесва. Трябва да кажем на тези хора, че не могат да останат тук, заяви Меркел по повод мигрантите.

Тя отбеляза, че Турция играе ключова роля в мигрантската криза, защото е начална точка за незаконно проникващите в ЕС. Турция има нужда от помощ, заяви Меркел. По нейните думи ЕС ще се справи само със справедливо разселване на мигрантите. Имаме нужда от нов и честен солидарен подход. Условията в приемните центрове трябва да отговарят на санитарни минимуми, добави германският канцлер.
Меркел изрази подкрепа за сключването на търговско споразумение със САЩ, както и за въвеждането на постоянни квоти за разселването на мигрантите в ЕС, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5114 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2017.03.25 | 10:30

10
Тая баба Мъркел - зъркел е луда ! Сутрин ги кани , вечерта ги гони тези цигани !
Силния

2017.03.25 | 10:29

9
Меркел защо ги пусна мигрантите сега как ще го изгоните

2017.03.25 | 10:27

8
Да им го бяхте казали преди да ги каните и да дойдат! Сега е някак си доста късно! Пробвайте се да ги махнете. Доста ще е интересно дали ще успеете!Хо-хо-хо!

2017.03.25 | 10:26

7
е, който е в Шенген, да се оправя... на нас ни отказват заради паразитите ни
българина

2017.03.25 | 10:26

6
да ИМ???? тази е пълен шизофрен като нашия башибозук. вски ден някой друг му евиновен , вчера той не бил там където е бил и не еказал това което е казал. да им го каже тя!
гошо

2016.01.08 | 15:49

5
Еврейската слугиня има някаква шизофрения.Сигурно страда.
цар калоян

2016.01.08 | 15:49

4
бабишкелата е прихванала зара с наименованието БАЦИЛИУС ТИКВУНИОС.. Най вероятно боко е кихнал .
soraia

2015.10.24 | 10:58

3
Ме що ги излъга,че са добре дошли?

2015.10.24 | 10:58

2
НЯМАМ ДУМИ

2015.10.24 | 10:57

1
yryngel nali gi kanehe v yslyga na ciganina obama ? ami sega ? germancite sa ta nakajat.

Добави коментар

Водещи новини