Рашидов показва Ларгото на Клаудия Кардинале

  • 07 октомври 2015 14:37

  • 2794
  • 1
Рашидов показва Ларгото на Клаудия Кардинале
© Булфото

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко ще покаже на италианската актриса Клаудия Кардинале разкритите археологически находки при Ларгото от 11.15 ч. утре, съобщиха от Министерството на културата.

Министър Рашидов ще запознае актрисата с напредъка на консервационно-реставрационните дейности на Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика" в центъра на София, които се извършват с европейско финансиране. След като бъде изцяло завършен, този уникален обект с обща площ от 8000 кв. м ще се превърне в най-големия у нас музей на открито и ще бъде и една от най-големите забележителности на столицата ни.

Световноизвестната актриса пристигна на посещение у нас за премиерата на новия български филм, в който играе главна роля - това е дебютната лента на режисьора Борис Десподов "Имало едно време един уестърн" /Twice Upon a Time in the West/. Филмът е заснет с финансовата подкрепа и на Изпълнителната агенция "Национален филмов център" към Министерството на културата.

През март 2011 г. министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко връчи официално престижната награда "Златен век" на италианската кинозвезда Клаудия Кардинале, която тогава бе специален гост на 15-ото издание на "София филм фест", а в програмата на феста имаше и гала прожекция на реставрираното копие на филма на Лукино Висконти с нейно участие - "Гепардът".

Министър Рашидов удостои с най-високото отличие на Министерството на културата на България Клаудия Кардинале за изключителния й принос към киното, припомнят от ведомството.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2794 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.07 | 14:56

1
ЕЕХ,ПО ТОВА БАБЕ,НАВРЕМЕТО ЩО Ч.... СЪМ ПРАСКАЛ

Добави коментар

Водещи новини