Електронна лепенка следи показателите на тялото

  • 07 октомври 2015 14:32

  • 4000
  • 2
Електронна лепенка следи показателите на тялото
©

Изследователи от Университета в Тексас, Остин са открили техника за изграждане на гъвкави електронни лепенки за кожа, следящи различни електрофизиологични сигнали на тялото, както температурата на кожата, хидратация и дихателна честота. Технологията позволява обединяването на различни компоненти, като използване на разтеглив метал и проводими полимерни ленти.

Времето за производство на такива устройства е намалено от дни до приблизително двадесет минути, затова екипът е уверен, че съвременните методи на производство, могат да се прехвърлят, за отпечатването на интелигентни лепенки за кожата в големи количества. Техниката не изисква чиста стая или скъпо оборудване, което е било използвано в миналото за създаване на гъвкави електронни лепенки за кожата.

Изследователите са разработили технология използваща метален слой който се поставя върху полимерен лист и механичен нож гравира схема на него. Електронните компоненти после се отпечатват на съответните места върху полимера. Учените тестват новите пачове, улавяйки висококачествени ЕКГ сигнали и демонстрирайки висока гъвкавост и прилепване към кожата. Следващите стъпки включват опити да се интегрират още сензори в пластирите и да приложат тази технология в клинична употреба.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4000 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЧИПИРАТ НИ!

2017.10.02 | 00:13

2
Как да се внимава, народът е прост, управляващите продажници, прогресивните българи напуснаха страната ... БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ!
сс

2015.10.15 | 11:33

1
towa na снимката се определя като нагло терористично оръжие осигуряващи на готвещи жестоки вреди вкл чумна пандемия отлични възможности за следене ,центриране и увреждане вкл по време на движение...Да с е внимава много..

Добави коментар

Водещи новини