Алтернативен начин за живот сред природата

  • 07 октомври 2015 13:21

  • 13270
  • 0
Алтернативен начин за живот сред природата
©

Желанието да пренесем жилището си на открито се усилва осезаемо, когато имаме нужда да се отделим от забързаното ежедневие на града. Прокрадват се идеи за лагеруване под звездното небе, красиви нощи под струните на омагьосваща китара, споделен смях с приятели и семейство.

В тази статия ще ви разкажем за алтернативен начин за живот сред природата, който успява да заобиколи нежеланите странични ефекти от къмпинга, като комари, влага, липса на основни битови удобства. А в случай че споделеното провокира въображението ви и планирате промени в дома си, можете да ги споделите с професионални дизайнери във вашия район.

Въздушни палатки

Още един алтернативен начин за живот сред природата се оказва проектът на архитекта Алекс Шърли-Смит от студио Tentsile. Той решава да помогне на хората да разберат какво може да им даде усещането да "висят" по дърветата. За целта създава уникални по рода си въздушни палатки, които буквално издигат къмпинг приключението на по-високо равнище.

Стил и комфорт при всякакви условия

Желанието на Tentsile е да осигури максимален комфорт на туристите при всякакви условия. Независимо дали теренът е мокър, заради отминал наскоро дъжд например, или пък е неудобен и неравен за някого, окачването на палатката между дърветата елиминира притесненията от всичко това. Комарниците предпазват тези временни домове чисти от досадните насекоми, стига лагеруващите да затворят подвижния покрив, докато спят.

Вижте още: С грижа за природата: Уникална хижа в селски стил

А може и без дървета

Дори и да само няколко дървета наблизо, въздушните палатки пак могат да влязат в употреба. В този случай те се закачат една за друга и все така осигуряват необходимата защита, допълнително можете да опънете и хамаци към тях.

С грижа за природата

Tentsile имат за цел не просто да предложат поредния продукт за лагеруващи туристи, но и да стимулират грижата за природата. Те обещават, че за всяка продадена палатка ще засадят три нови дървета, в помощ на планетата.

Нестандартен прочит на къмпинг, в Южна Корея



Едва ли луксът ще е сред първите ви асоциации, когато си помислите за живот на палатка. Именно той обаче е част от причините къмпингът, проектиран от дизайнерите от Archiworkshop, да има нестандартен прочит. Разположен в планински район в Южна Корея, той съчетава временни жилища с кръгли и разтегателни форми и осигурява на обитателите си комфорт, какъвто обичайно не се очаква от такова място.

Временните жилища отблизо

Жилищата, които приютяват гости в рамките на този корейски къмпинг, са изградени върху дървени подове, а стоманените им рамки обхващат здрава двуслойна мембрана. Покритието на палатките е специално избрано така, че да защитава от UV-лъчите на слънцето, да е устойчиво на вода и огън и да е в състояние да посреща предизвикателството на различни климатични изненади.

Вижте още: 6 практични идеи как да приближите природата до себе си

Да надникнем отвътре...

Интериорът изненадва с неподозирани удобства. Надникнете ли отвъд входната врата, ще откриете спалня, с комфортно легло, импровизирана дневна, малка кухня и баня.

Ако вие имате още по-добри идеи за алтернативен живот сред природата или искате да подобрите настоящия си дом, можете да се обърнете към професионалните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. От вас се иска единствено да направите безплатна заявка и в отговор ще получите конкурентни ценови оферти в кратък срок. Сравнявате профилите на изпълнителите, свързали с вас, препоръки и отзиви за техни извършени вече проекти, и решавате кого да наемете според вашите изисквания.

Последвайте канала на

13270 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини