КЕВР: Подаденият от работодателите сигнал в прокуратурата срещу нас е неоснователен

  • 07 октомври 2015 11:02

  • 831
  • 0
КЕВР: Подаденият от работодателите сигнал в прокуратурата срещу нас е неоснователен
© novini.bg

Подаденият от работодателски организации сигнал в прокуратурата срещу Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ е неоснователен. Това коментира пред журналисти председателят на регулатора Иван Иванов, след открити заседания в сградата на КЕВР, предаде БТА.

"Не сме запознати със сигналите, които подадоха към главния прокурор работодателските организации. По отношение на третия сигнал, който касае КЕВР, няма да правя коментар, защото той е подаден вече на реално разследващите органи и очаквам от тях сигнал да ни бъде подаден и ако искат да проведат разследващи процедури. Това, което мога да кажа, че той е неоснователен", каза Иван Иванов.

Запитан дали Европейската комисия е отговорила на сигнала на КЕВР за дългосрочните договори за изкупуване на енергията от американските централи в комплекса "Марица изток", председателят на регулатора каза, че се чака повече от година. Не можем да наредим на ЕК кога да даде окончателен отговор, очакваме до края на годината да се случи, отбеляза Иван Иванов. Той подчерта,че ЕК е единственият компетентен орган, който може да се произнесе дали тези договори представляват нерегламентирана държавна помощ.

В отговор на въпрос за исканата му оставка, председателят на КЕВР коментира, че въпросът трябва да се отнесе към тези, които я искат. Въпросът е към представителите на българския парламент, които съгласно процедурата могат да назначават и освобождават членове на КЕВР, каза още той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
831 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини