Парламентът събра кворум от трети опит, няма да има блиц контрол, БСП обвини Борисов, че се крие (об

  • 07 октомври 2015 09:03

  • 1681
  • 0
Парламентът събра кворум от трети опит, няма да има блиц контрол, БСП обвини Борисов, че се крие (об
© Булфото (архив)

Народните избраници отново не успяха да съберат кворум при първата си регистрация.

В пленарна зала се регистрираха 111 депутати, като тези от БСП-Лява България бяха в парламента, но не се регистрираха. Това принуди председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 да обяви почивка от 15 минути, когато ще се направи втори опит за събиране на кворум.

Депутатите не успяха да съберат кворум и при втория опит за регистрация. Трети и последен опит ще бъде направен в 9.30 часа.

В крайна сметка депутатите успяха да съберат кворум и пленарното заседание ще се проведе. В 9.30 часа се регистрираха 124 народни представители и парламентът започна работа.

При приемането на седмичната програма на НС стана ясно, че тази седмица няма да се проведе редовния блиц контрол. Причината е, че министър-председателят Бойко Борисов и четиримата вицепремиери имат международни ангажименти, които не им позволяват да се явят за изслушване в парламента. Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 обясни, че е направила всичко възможно блиц контрола да се състои, но това е било невъзможно. Утре в България пристига Доналд Туск и предстоят редица разговори и срещи с него, обясни тя. В програмата остава традиционния парламентарен контрол в петък.

От БСП остро възнегодуваха срещу пропадането на блиц контрола, като изтъкнаха факта, че в момента международната обстановка е много напрегната и премиерът не трябва да се крие. Имаме много въпроси. Те са свързани с темата за бежанците, ремонтите на изтребителите. Това е недопустимо и е грубо потъпкване на правилата за работа на Народното събрание. Министър-председателят не може да се крие. Вътрешната политика е с предимство пред външната, категоричен беше Атанас Мерджанов.

Блиц контролът ще се проведе в първия удобен момент, успокои го Цачева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини