Изключват от училище за снимка във Фейсбук

  • 06 октомври 2015 21:30

  • 2452
  • 2
Изключват от училище за снимка във Фейсбук
©

Онлайн поведението на децата присъства във все повече училищните правилници, като на някои места мерките за опазване достойнството на ученици и педагози са строги и безкомпромисни. Неприлична снимка или клипче на съученик или учител, качени във Фейсбук, се наказват с изключване от училище, пише Монитор.

Така например в 51-во СОУ „Елисавета Багряна“ има вече двама ученици, които са били изключени заради крайно неприличното си поведение във Фейсбук, накърняващо достойнството на ученичка и преподавателка. Миналата година момче направило колаж на една своя съученичка като сложило лицето й върху голо чуждо тяло, след което качило снимката във Фейсбук, разказа директорът на 51-во СОУ Асен Александров.

В правилника на 20-о СОУ също е записано, че ученикът няма право да публикува в електронните медии снимки и информация за съученици и учители без тяхното разрешение, както и снимки и информация за себе си без разрешението на родителите си. В училищните правилници масово са записани и дейности в полза на училището. За провинилите се ученици са предвидени наказания като чистене на чинове и стени, боядисване на пейки, ринене на сняг, обиране на шумата от двора, подреждане на книгите в библиотеката, помагане в учебния процес на по-малките деца в занималнята и др.

Подобни наказания се прилагат например, ако ученик е бил хванат да пуши или си е позволил три пъти да ползва GSM по време на час.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2452 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.08 | 12:02

2
евала
*

2015.10.08 | 12:02

1
Много правилно!

Добави коментар

Водещи новини