До 22 градуса утре

  • 06 октомври 2015 19:25

  • 2199
  • 0
До 22 градуса утре
©

Започналото от запад увеличение на облачността ще продължи и утре през деня ще преобладава облачно време. Повече слънчеви часове ще има преди обяд над Източна България, но по-късно през деня облачността и там ще се вплътни.

След обяд ще има и валежи, значителни и на повече места в западните райони. След пладне вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е предимно умерен.

Минималните температури ще са предимно между 10° и 15°, а максималните ще са между 17° и 22°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев.

Преди обяд над Черноморието ще преобладава слънчево време, но по късно през деня облачността ще се увеличи и вплътни, а привечер и там ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток североизток и ще се усили. Максималните температури ще са 21° - 22°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Над планините ще бъде предимно облачно, след обяд и дъждовно.

Привечер в масивите от Западна България валежите ще са интензивни и на места ще са придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 7°. През нощта срещу четвъртък валежите в Югозападна България ще се усилят, източният вятър в цялата страна - също.

В четвъртък вятърът ще отслабне, валежи ще има главно в западната половина. Температурите ще са почти без дневен ход - предимно между 10° и 15°.

В петък ще остане сравнително хладно и почти тихо. Валежите ще са на места из цялата страна, но предимно слаби. В събота вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще се усилва, временно и слабо ще се затопли. От югозапад валежите отново ще се усилят.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини