Драгомир Стойнев: Правителството на Орешарски спаси енергетиката

  • 06 октомври 2015 17:32

  • 1541
  • 4
Драгомир Стойнев: Правителството на Орешарски спаси енергетиката
©

Два са основните проблеми в българската енергетика - ВЕИ-тата и американските централи. Това каза бившият министър на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на и зам.-председател на НС на БСП в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Той увери, че ако не е било правителството на Орешарски енергетиката е щяла да загине. "Ние предприехме първите стъпки за спиране на течовете в енергетиката. По-важно е да се види какво ще правим оттук нататък, а не кой какво е заварил. Винаги съм бил привърженик да има прозрачност в енергетиката. Ако има регистър, аз лично ще го подкрепя. Но е важно да се види кои са били първите собственици на ВЕИ-та".

Ако не се реши проблемът с ВЕИ-тата нищо добро не ни чака, прогнозира Стойнев. "Факт е, че има злоупотреби. Сигналите за злоупотреби трябва да се дадат на прокуратурата и да има наказани".

Той разкри, че по досега действащите договори сме плащали по-висока цена, когато централите не работят. "Сега трябва да се обединим, да намерим заем, за да има държавна гаранция в енергетиката. По този начин ще подпомогнем БЕХ". От думите му стана ясно, че държавата ни изчаква отговора на ЕС относно договорите в енергетиката и едва след това ще се реши дали те да бъдат преподписани. Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на е уверен, че ще ни бъде разрешено.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1541 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Рони

2015.10.13 | 20:26

4
Докато Борисов е на власт в енергетиката няма да има прозрачност, а само течове!

2015.10.13 | 14:00

3
Ха ха ха ама ти сериозно ли ве пощальонче,че вие разсипахте всичко за една година.
pena

2015.10.07 | 12:28

2
Точнп този годподин???-едвам ли.Мисля,че самочувствието му бе без поктитие и го доказа до края на мандата си.

2015.10.07 | 12:28

1
шапшал

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини