Мая Манолова ще положи клетва като национален омбудсман пред парламента

  • 06 октомври 2015 17:29

  • 1585
  • 2
Мая Манолова ще положи клетва като национален омбудсман пред парламента
© Булфото

Мая Манолова ще положи клетва като национален омбудсман пред Народното събрание. Това предвижда проектът за седмична програма, който предстои да бъде гласуван в началото на утрешното заседание. Преди това депутатите ще гласуват прекратяването на пълномощията на Манолова като народен представител от "БСП лява България".

В проектопрограмата е и избор на съдия в Конституционния съд от квотата на парламента. Първата сряда от месеца свои предложения за законопроекти, които да влязат в седмичната програма, правят отделните парламентарни групи. Тази сряда първо ще бъде разгледано предложението на "БСП лява България".

Освен това последният час и половина на заседанието в сряда по правилник е предвиден за блиц контрол с министър-председателя и неговите заместници. В проекта на дневен ред е първото гласуване на Кодекс за застраховането и на Законопроект за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Предвидено е на първо четене да бъдат обсъдени и промени в Закона за убежището и бежанците, в Закона за насърчаване на заетостта, в Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси, в Закона за гражданското въздухоплаване, в Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника. Редовният седмичен парламентарен контрол ще бъде в петък.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1585 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.07 | 10:38

2
Хаиде да те видим сега...Господ ти изпраща заболяване за да се сетиш за КОСТИНБРОД...
Скандинавец

2015.10.07 | 10:38

1
О, боже! Пази България

Добави коментар

Водещи новини