БСП осъди нападението над журналисти в Самоков

  • 06 октомври 2015 17:10

  • 1346
  • 1
БСП осъди нападението над журналисти в Самоков
© Novini.bg

Българската социалистическа партия остро осъжда посегателството над екипа на Нова телевизия. Това се казва в изявление на говорителя на партията Атанас Мерджанов. "Надя Ганчева, Михаил Кръстев и Валентин Иванов са отишли в Самоков за да изпълняват мисията си на журналисти - да информират обществото дори за най-уродливите му явления. Посрещнати са с ритници и юмруци. Не може да има извинение за подобно поведение", коментира Мерджанов.

По думите му тук етносът, политическата принадлежност или социалното положение на извършителите нямат отношение. Отношение има само правото на всички български граждани на сигурност и неприкосновеността на свободата на словото, посочва той. От БСП призовават отговорните органи да изяснят възможно най-бързо случая и да предприемат действия той да не се повтаря. "Не можем да си позволим репортерите да се боят от физическа саморазправа.

Свободното слово у нас е достатъчно ограничено и без това. А без свободно слово, без достъп до информация, не можем да твърдим, че живеем в демократична държава", се казва в изявлението.

"Уверяваме колегите от Нова телевизия в нашата съпричастност. Сигурни сме, че те няма да се поддадат на страха и ще продължат съвестно да практикуват своята професия", посочва говорителят на БСП Атанас Мерджанов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1346 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Фори

2015.10.06 | 19:56

1
Левицата, както винаги заема достойно и хуманно отношение!

Добави коментар

Водещи новини