Окръжната прокуратура в Пловдив задържа двама за наркотици в кв. "Столипиново"

  • 06 октомври 2015 15:19

  • 1796
  • 1
Окръжната прокуратура в Пловдив задържа двама за наркотици в кв. "Столипиново"
© Булфото

Окръжната прокуратура - Пловдив, привлече като обвиняем Н.М. - на 24 г. от Пловдив, за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, съобщи говорителят на Апелативната прокуратура - Пловдив, Боряна Димитрова. С обвинение за държане на наркотични вещества е арестуван и Р.И., на 20 г., също от Пловдив.

Двамата са задържани на ул. "Шумен" в кв. "Столипиново" при специализирана полицейска операция. В момента на ареста Н.М. е изхвърлил на улицата мъжка черна чанта, в която полицейските служители открили 39 найлонови пликчета, съдържащи зелена листна маса, 53 таблетки с жълтеникав цвят, 11 найлонови пликчета с бяло прахообразно вещество.

При претърсване, от постройки на същата улица са иззети и електронна везна, две найлонови пликчета със суха зелено-кафява листна маса, пари и други.

Извършена е експертна справка, която установява, че в пликовете се съдържат марихуана - с общо тегло около 14 грама, амфетамини - с общо тегло 7,7 грама, и метамфетамини - с общо тегло 9,5 грама, уточниха от прокуратурата. Н.М. и Р.И. са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор в окръжната прокуратура в Пловдив.

Днес прокуратурата е внесла искане в съда за вземане на постоянна мярка "задържане под стража".

Последвайте канала на

Нора Виткова
1796 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Марина

2015.10.06 | 22:21

1
Какво прави прокуратурата с д-р Желев който прекарва наркотици през фалшивата си аптека в град Котел Сливенско и дъщеря му ги разнася

Добави коментар

Водещи новини