Ваксина, пилешка супа и мед срещу простуди и грип

  • 06 октомври 2015 13:02

  • 2120
  • 0
Ваксина, пилешка супа и мед срещу простуди и грип
© Getty Images/Guliver

Навлизаме в сезона на простудата и грипа. От списание "TIME" подготвиха няколко съвета за това как можем да намалим риска от заболявания през предстоящите месеци, информира ТВ 7.

За да се предпазите от заболявания през предстоящия грипен сезон, на първо време се ваксинирайте, съветват епидемиолози. Дори обаче да си поставите противогрипна ваксина, тя няма да ви представи от обикновената простуда, от която всеки възрастен се разболява между 2 и три пъти годишно.

Учените са установили, че бактериите в киселото мляко и някои гъби могат да подсилят имунната ви система. Други стари и изпитани рецепти като горещата пилешка супа и медът също са се доказали като ефективни методи за подсилване на организма.

Чистият въздух у дома и на работното място също е важен – проветрявайте редовно, за да намалите циркулацията на микроби.

Климатиците или електрическите печки могат да изсушат въздуха и това да раздразни гърлото ви, затова е препоръчително да имате овлажнител за въздух.

И на последно място, но не и по важност – избягвайте да докосвате устата си с ръце. Учените са установили, че човек докосва устата или носа си средно около три пъти на час, което е един от най-сигурните пътища за микробите към вашия организъм.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2120 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини