До края на годината започва строителството на третия лъч на метрото

  • 06 октомври 2015 09:55

  • 1416
  • 0
До края на годината започва строителството на третия лъч на метрото
©

До края на годината започва строителството на третия лъч на метрото. Това съобщи за Фокус инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“.

По думите му през септември е приключено подписването на всички договори. Инж. Стоян Братоев допълни, че се очаква третата линия да обслужва 170 хиляди пътници. „Третият лъч на метрото ще започва от „Ботевградско шосе“, където е колелото на трамвая, оттам излиза на „Владимир Вазов“, кв. „Левски“ и върви по бул. „Владимир Вазов“, покрай „Герена“, „Хаджи Димитър“, пресича жп линиите и бул. „Ген.Данаил Николаев“ и на Театъра „Зад канала“.

На „Орлов мост“ ще прави връзка с първата линия на метрото. Връзката с втората линия на метрото е при НДК, оттам ул. „Георги Софийски“, тангена на бул. „България“ и „Иван Гешов“, излиза на „Красно село“ по „Житница“ и след това стига до бул. „Линкълн“ в „Овча купел“ и оттам в „Овча купел“ има още 4 метростанции и продължават до жп линията София – Перник в долния край на Горна Баня“, уточни Братоев. Той посочи, че смисълът на метрото в периферните участъци е да осигурява интермодалност между различните видове транспорт, това е практиката в света и тя е заложена и в нормативите. Инж. Стоян Братоев уточни, че се очаква строежът на третия лъч да приключи в средата на 2019 година. Той каза още, че няма опасност за забавяне на проекта, въпреки сложността на участъка. Общата дължина на метрото е 16 километра с 16 метростанции, поясни инж. Братоев. Той бе категоричен, че със завършването на третия лъч на метрото трафикът в центъра на столицата ще бъде значително облекчен.

Последвайте канала на

1416 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини