Президентът на Албания ще бъде на двудневно официално посещение в България

  • 06 октомври 2015 07:25

  • 1156
  • 2
Президентът на Албания ще бъде на двудневно официално посещение в България
©

Президентът на Албания Буяр Нишани ще бъде на двудневно официално посещение в България по покана на президента Росен Плевнелиев, информира БТА.

Партньорството на България и Албания в Югоизточна Европа, задълбочаването на двустранното търговско-икономическо и културно сътрудничество, процесът на европейска интеграция на държавите от Западните Балкани и засиленият миграционен натиск към Европа се очаква да бъдат сред акцентите в разговорите на двамата държавни глави. Президентът Нишани ще бъде посрещнат с официална церемония пред храм-паметника "Св. Александър Невски". Той ще положи венец на Паметника на Незнайния воин.
Президентите Плевнелиев и Нишани ще проведат среща "на четири очи" на "Дондуков" 2, след което ще участват в пленарните разговори на официалните делегации.

В рамките на посещението си албанският държавен глава ще проведе срещи с министър-председателя Бойко Борисов и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Утре президентите Росен Плевнелиев и Буяр Нишани ще открият българо-албански бизнесфорум в София.

Последвайте канала на

1156 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Супер

2015.10.06 | 08:41

2
Кажете му да донесе реотани, да стоплят на Боко тиквата мисълта, че бавно протича

2015.10.06 | 07:46

1
Не вярвам да е същия педераст ,като нашия.

Добави коментар

Водещи новини