Осъдиха двама за трафик на бели робини

  • 05 октомври 2015 21:38

  • 1992
  • 0
Осъдиха двама за трафик на бели робини
© Булфото

Окръжният съд в Добрич осъди двама мъже за трафик на хора, съобщиха от пресцентъра на институцията.

С.К.П. ще изтърпи 10 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим и трябва да заплати 100 000 лева глоба. Подсъдимият е признат за виновен, че през периода август-декември 2006 г. заедно със съизвършител чрез въвеждане в заблуждение превел през границата и транспортирал в Полша Р.Д.К., за да бъде използвана за развратни действия. Жената е била транспортирана и до Франция и Испания през периода 2007-2011 година, за да проституира. Подсъдимият приел през юли 2007 г. в квартирата си в Добрич, както и в Мадрид и Барселона, Испания, С.Д.В. също, за да бъде използвана за развратни действия, посочват от Окръжния съд.

Съдът наказва С.К.П. и за това, че през 2007-2011 година при условията на продължавано престъпление е извършил финансови операции и сделки с имущества в България, Германия и Испания. Правени са парични преводи, покупки на леки автомобили и други превозни средства, на недвижими имоти. С.К.П. знаел, че използваните от него суми, възлизащи общо на повече от 417 000 лева, са придобити чрез тежко умишлено престъпление, допълват от Окръжния съд.

По същото дело другият подсъдим - Р.К.Д., е признат за виновен, че като съизвършител през периода август-декември 2006 г. е превел през границата и транспортирал в Полша жена, за да бъде използвана за развратни действия. Р.К.Д. е наказан с две години и шест месеца "лишаване от свобода" с изпитателен срок от три години.

Наложените наказания подлежат на обжалване и протест в срок от 15 дни пред Апелативния съд във Варна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1992 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини