Бивш военен министър: Има интереси Бакалов да бъде сменен

  • 05 октомври 2015 20:19

  • 2231
  • 1
Бивш военен министър: Има интереси Бакалов да бъде сменен
© Булфото

Още утре трябва да стартира процедурата по избор на нов боен самолет за Българската армия. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият служебен министър на отбраната Тодор Тагарев.

По думите му, когато се говори за съвместна охрана на въздушното ни пространство, най-вероятно идеята е редуване на полети на български и натовски самолети, тъй като съвместните полети на МиГ-ове и американски изтребители са трудно осъществими технически.

Той коментира и темата за оставката на шефа на военното разузнаване Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен. Изглежда, има интереси Бакалов да бъде сменен. Не бих отдал законовите промени, предложени от депутат от БСП и подкрепени от ГЕРБ, на случайност, коментира бившият служебен военен министър.

Според него политиката на България по отношение на бежанската криза е адекватна. Единствено бих искал да видя по-активна политика в рамките на Европейския съюз и НАТО. Трябва да настояваме за по-бързо решение на конфликта в Близкия Изток, заяви Тагарев.

По думите му действията на държавите от ЕС, свързани с бежанската криза, са продиктувани единствено от мисълта за вътрешната им сигурност. Само когато ЕС излезе извън границите си, може да бъде намерено адекватно решение на бежанската криза, подчерта Тодор Тагарев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2231 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.06 | 14:35

1
TEB PA KOI TE PITA

Добави коментар

Водещи новини