Български преподавател беше номиниран за участие в световен конкурс за учители

  • 05 октомври 2015 18:02

  • 1745
  • 0
Български преподавател беше номиниран за участие в световен конкурс за учители
©

Български преподавател беше номиниран за участие в световен конкурс за учители. Ако спечели тя може да спечели 1 милион долара, съобщава БТВ.

С колегите си от цял свят ще се състезава и директорката на 60-о столично училище Таня Борисова.

Световната награда за учители е Нобеловият еквивалент за постижения в учителската професия за преподаватели от държавни и частни училища. Учредена е от фондация "Варки". Номинацията на Таня Борисова бе обявена на специална церемония в ръководеното от нея училище. Номинацията е подадена от друг учител - Елена Неделчева, която работи в частна езикова школа. Според нея подобни събития могат да върнат престижа на учителската професия у нас.

Таня Борисова е в системата на образованието повече от 20 години. Започнала е като начален учител. „Българският учител е достоен за уважение. Ние се стремим с нашата работа всекидневно да показваме това, защото виждате какво е в училище”, посочи Таня Борисова. Ако спечели наградата, г-жа Борисова смята да направи съвременен дневен център за деца и младежи с увреждания, където да има възможност и за обучение. Номинации за световната награда за учители се приемат до 10-и ноември.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1745 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини