Пациентите ще трябва да чакат за определени операции

  • 05 октомври 2015 17:07

  • 2423
  • 1
Пациентите ще трябва да чакат за определени операции
©

Онкоболни, пациенти с изгаряния и с кожни дефекти, както и болни, които се нуждаят от определени операции на червата, вече ще чакат за извършването на определени лечебни процедури, независимо от факта, че са здравноосигурени. Това предвижда новият проект на Министерството на здравеопазването. Предварително ще се определя кои диагнози ще се лекуват веднага и кои ще бъдат поставени в допълнителния пакет на здравната каса. Това означава, че пациентите с тях или ще чакат за лечение или ще си плащат.

Здравният министър д-р Петър Москов посочи, че процедурите, за които ще се чака, са шест на брой, но отказа да ги назове поименно. Независимо, че диагнозите, за лечението, на които пациентите ще чакат, са само шест на брой, някои от тях не са безобидни, съобщава „Стандарт”.

От догодина ще се чака за различни интервенции за отстраняване на черва, както и за хирургично отстраняване на кожни дефекти и на последствия от изгаряния. В допълнителния пакет е включена и радикалната ексцизия на лимфни възли.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2423 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.06 | 13:49

1
ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ ЧАКА..СЕГА НА МАНОЛОВА СЪЩО ЩЕ СЕ НАПРАВИ ОПЕРАЦИЯ КОГАТО И ДОЙДЕ ВРЕМЕТО...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини