Десетте най-мръсни градове в света

  • 05 октомври 2015 16:32

  • 2828
  • 0
Десетте най-мръсни градове в света
©

Светът не стои на едно място и броят на хората се увеличава с всяка година. Все по-остро стои проблемът с производството на храни, дрехи и останалите материални блага.

Има заводи, които работят в режим 24/7, появяват се нови изобретения, а старите отиват на боклука. Вещите остаряват, хората купуват нови, предприятията произвеждат, често изливайки отпадъците си в най-близкия водоем. И колкото по-голям е градът, толкова повече страда от замърсяване и толкова по-лоши екологични условия предлага на своите обитатели.

Следващите десет градове обаче са толкова мръсни, че учените са извели за тях отделен списък:

1. Адис-Абеба, Етиопия

Във връзка с урбанизацията и нарастването на населението, Адис Абеба се сблъска с недостиг на прясна вода и нехигиенични условия. Подземните води са замърсени от промишлени и битови отпадъци. В изворите на реките, които в продължение на години са служили като източник на питейна вода, открити високи нива на хром.

2. Мумбай, Индия

Мумбай е осмият град в света по брой на населението: той е дом на 12.7 милиона души - и това е само според официалните данни. Пътищата обслужват повече от 700 000 частни превозни средства на ден, което причинява не само страхотни задръствания, но и силно замърсяване на въздуха. Шумът като цяло е неописуем, като впрочем и процентът на азотен оксид във въздуха, което води дори до киселинни дъждове.

Повече четете тук

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2828 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини