Внесоха обвинителен акт срещу кмета на Община Николаево

  • 05 октомври 2015 15:39

  • 1069
  • 0
Внесоха обвинителен акт срещу кмета на Община Николаево
©

Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе обвинителен акт срещу кмета на Община Николаево - Косьо Косев и срещу Кольо Байков - главен специалист "Строителство и програми по заетостта" в община Николаево за умишлена безстопанственост. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на прокуратурата.

На Байков е повдигнато обвинение и за документно престъпление. Косьо Косев е обвинен в това, че през периода 30 април 2009 г. - 14 май 2009 г. в град Николаево, обл. Стара Загора, в качеството си на длъжностно лице - кмет на Община Николаево, въпреки задълженията си, регламентирани в чл.44 ал.1 т.1,т.2 и т.8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), не е упражнил достатъчен контрол върху работата на Кольо Байков - главен специалист "Строителство и програми по заетостта" при община Николаево.

На Байков е било възложено да извършва инвеститорски контрол на обект "Възстановяване и укрепване на местен път с междуобщинско значение, свързващ град Николаево със село Паничерево" по изпълнение на договор за строителство, сключен между община Николаево и "Мона Лиза-Груп" ЕООД-гр.Велико Търново.

Във връзка с този договор от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет на общината са били отпуснати бюджетни целеви средства в размер на 138 428 лева. Строително-монтажни дейности на стойност 122 104 лева не са били изпълнени, но са били заплатени от общината.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1069 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини