Калфин: Смисълът на ЕС е да предлага общи политики, водещи до по-добра координация

  • 05 октомври 2015 15:28

  • 1244
  • 3
Калфин: Смисълът на ЕС е да предлага общи политики, водещи до по-добра координация
© Булфото

Има социални теми и такива, свързани със заетостта, с които отделните държави не могат да се справят единствено на национално ниво. Именно в това е смисълът на Съвета на ЕС - да предлага законодателни решения, които да бъдат единни и които целят по-добра координация между отделните страни членки. Това заяви министърът на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска по време на редовното заседание на Съвета на министрите на труда от страните членки в ЕС, съобщиха от МТСП.

Поводът за изказването му беше Докладът на Комитета по социална закрила, посветен на реформите в областта на социалната политика и заетостта на страните членки на ЕС.

Министърът се изказа в подкрепа на Доклада и изведените от него приоритетни области за бъдеща работа - младежката заетост, адекватността на пенсиите, подкрепата за повишаване на доходите. „Що се отнася до ефективното европейско законодателство, изключително важно е то да бъде реалистично и съобразено със социалните, икономическите и политическите специфики на отделните страни членки”, подчерта още министър Калфин.

Докладът на Комитета по социална закрила към Съвета на ЕС по заетостта се фокусира върху актуалните реформи в областта на социалната политика за 2015 г. в областта на социалното включване, пенсиите, здравната и дългосрочна грижа. В ключовите му послания е поставен акцент върху новите предизвикателства в областта на социалната политика и политическите приоритети в краткосрочен план - модернизацията на системите за социална закрила, политиките за намаляване на бедността, увеличаването на социалното включване и включването в заетост на уязвимите групи, преодоляването на неравенството между половете.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1244 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Демирева

2015.10.11 | 13:31

3
ДА ВИ СЕ ИЗТАКОВАМ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ СЛЕД КАТОНЕ МИ ДАВАТЕ ПЕНСИЯ СЪС СТАЖ ОТ БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ ОТ ОГА И ИКА.ТРИ ГОДИНИ ВЕЧЕ ЧАКАМ БЕ ЕВРЕИН МРЪСЕН.ОТИВАЙ СИ В ИЗРАЕЛ .НЕ МИ ВЪРШЕШ РАБОТА.МАХАЙ СЕ ОТ РОДИНАТА МИ БЕ УБИЕЦ ДОЛЕН.

2015.10.06 | 14:02

2
Тоя чифутин,какво ни обяснява,че след 30 години ще сме по добре от африканските държави ,ли ? Триста пришки да излязат по охраненото му дупе и черен кравар да го оправя докле е жив !
FM

2015.10.06 | 13:58

1
Да вярно е, всички Заводи работят, няма безработица, заплатите се вдигнаха и пенсиите драстично.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини