Бейби бум във варненския зоопарк

  • 05 октомври 2015 14:55

  • 2141
  • 0
Бейби бум във варненския зоопарк
©

От началото на тази година във варненския зоопарк са се родили 80 бебета. Това съобщи шефът на зоокъта Иванка Стоянова.

По повод Световния ден за защита на животните, който се отбелязва на 4 октомври, зоокътът организира инициатива под наслов „Есен при носатите мечета“. В рамките на събитието всяка седмица на месеца ще има по едно атрактивно събитие, което не само ще култивира любовта на децата към животните, но и може би ще замисли вече порасналите над отношението и чувствителността спрямо четириногите.

По повод настъпването на есента мечетата получиха куп лакомства, съобразени с новото им есенно меню. „Със смяната на сезона, при повечето животни има промяна на храната не само с оглед сезонните плодове и зеленчуци, но и в зависимост на нуждите. Някои от животните имат нужда от повече калории и мазнини, тъй като те набират маса за зимата“, обясни Стоянова.

Така по забавен начин носатите мечета получиха своето ново меню и някои лакомства. Сред тях бяха сандвичи с ягодово сладко, букет от ябълки, торта от шишарки и яйца, блюдо от грозде, царевица и кестени, а в купите с есенни листа бяха скрити парченца пилешко месо.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини