Танев: Благодарение на учителите, младите хора се превръщат в личности

  • 05 октомври 2015 14:42

  • 1721
  • 3
Танев: Благодарение на учителите, младите хора се превръщат в личности
© Булфото

Благодарение на учителите, младите хора се превръщат в личности, започват самостоятелен живот с необходимите знания и с чувство за гражданска отговорност. Това се казва в поздравлението на министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев до българските учители за днешния Световен ден на учителя.

Към учителите министър Танев се обръща с думите - "Вие учите децата да разпознават доброто и справедливостта, помагате им да мислят творчески и да взимат самостоятелни решения. Във всеки ученик остава частица от Вашите душа и сърце, затова и всеки човек винаги си спомня с голяма топлота и благодарност за тези, които са го учили".

Днес е Световният ден на учителя. На 5 октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на учителя, припомня министър Танев. Той отбелязва, че традицията на празника води началото си от недалечната 1994 г., когато по повод на 40-годишнината от приемането на препоръките за статута на учителите, ЮНЕСКО предприема инициативата да наложи 5 октомври като Международен ден на учителя.

Този ден е повод за равносметка за това, което е свършено, възможност да се търсят и намерят отговори на глобални въпроси, свързани с учителската професия и с тяхната мисия в живота на всеки, посочва в поздравлението си образователният министър. Днешният ден носи нови и динамично променящи се предизвикателства с навлизането на информационните технологии и комуникациите в образованието, гъвкав професионализъм при работата с бъдещето на света - децата, и необходимостта от непрекъснато учене през целия живот, отбелязва още министър Танев.

Той пожелава на българските учители много сили и творческо дръзновение, за да дадат на своите ученици качествено образование. "Нека учебните часове са изпълнени с всеотдайност, грижа и повече любов към нашите деца!", завършва посланието на министър Танев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1721 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.10.15 | 19:03

3
Благодарение на учителите младите хора се превръщат в олигофрени!

2015.10.15 | 19:03

2
е то и без да имаш учител може да бъдеш олигофрен
българин

2015.10.15 | 19:03

1
БЛАГОДАРЕНИЕ НА УЧИТЕЛИТЕ УЧЕНИЦИТЕ СЕ ПРЕВЪРНАХА В ЛЕНТЯЙ,НАРКОМАНИ,И ПРЕСТЪПНИЦИ!! НА УЧИТЕЛИТЕ НЕ ИМ ДРЕМЕ,КОЙ УСПЯВА И КОЙ НЕ, ВАЖНО Е ДА СЕ ПИШАТ ВИСОКИТЕ ОЦЕНКИ И СЕ ИЗТОЧВА БЮДЖЕТА С РАЗНИ ТРИКОВЕ И УЧИТЕЛСКИ МУРАФЕТИ! ВСИЧКО В ОБРАЗОВАНИЕТО Е ФАЛШ,ПАРОДИЯ И ИМИТАЦИЯ!!

Добави коментар

Водещи новини