Москва: Не сме получавали искане от Багдад за удари срещу ИД

  • 05 октомври 2015 14:24

  • 2038
  • 2
Москва: Не сме получавали искане от Багдад за удари срещу ИД
© gettyimages (архив)

Русия е предложила на САЩ военните на двете страни да установят в най-скоро време пряк контакт заради военната й операция в Сирия.

Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от руските осведомителни агенции, предаде Ройтерс. Лавров съобщи, че Русия е поискала разяснения от САЩ за това какво представлява Свободната сирийска армия. "Говорят ни за Свободна сирийска армия, но къде е тя? Тя остава фантомна структура, за нея нищо не е известно. Готови сме да установим с нея контакт", посочи той, цитиран от ТАСС.

Руският външен министър съобщи, че Ирак не е отправял официално искане до Русия за въздушни удари срещу "Ислямска държава" на негова територия. "Чух изявление на иракския премиер, че е заинтересован руската авиация да помогне за унищожаването на терористите на територията на Ирак. Премиерът заяви това, след като първите дни на нашата операция в Сирия доказаха най-висока ефективност на нашите военни", каза Лавров. "Но при нас не са постъпвали официални искания от иракска страна," изтъкна той.

Говорителят на Владимир Путин Дмитрий Песков също заяви пред журналисти, че в Кремъл не е постъпвало искане от Багдад за разширяване на руската военна операция срещу ИД в Ирак, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2038 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.06 | 23:06

2
Ирак и те са сателити на САЩ, като нас и каквото им каже чичо Сам, това правят.

2015.10.06 | 23:06

1
скоро ще има.

Добави коментар

Водещи новини