Две български клиники стават част от международната организация на медицински центрове на FIFA

  • 05 октомври 2015 12:12

  • 2140
  • 1
Две български клиники стават част от международната организация на медицински центрове на FIFA
© Getty Images

Две български клиники- “Спортсклиник Еуровита” и “Специализираната болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина "Проф. Д-р. Димитър Шойлев" получиха най-голямото признание в света на спортната медицина - членство в организацията FIFA Medical Centres of Excellence.

Медицинските заведения кандидатстваха в началото на годината и след строга проверка на структурата, медицинската практика, екипа от специалисти и научно-изследователската и обучаваща дейност, получиха акредитация. Усилията на директорите на клиниките - д-р Иван Василев, д-р Бисер Бочев и д-р Георги Дамянов бяха подкрепени и от президента на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, като признание за дългогодишното партньорство между здравните заведения и футболната федерация. Доктор Бисер Бочев от “Спортсклиник Еуровита” сподели, че подобно начинание би било немислимо без усилията на всички служители на клиниките, както и безпрекусловната подкрепа и помощ от страна на футболния съюз в посока лобирането за българските медицински центрове.

Голямото признание за “Спортсклиник Еуровита” и “Специализираната болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина "Проф. Д-р. Димитър Шойлев" затвърждава позициите на двете клиники като водещи в лечението и превенцията на спортни травми и единствените на Балканите, акредитирани от FIFA. “За нас и нашите екипи това е изключително предизвикателство, защото оттук насетне трябва да бъдем още по-взискателни и строги със самите себе си” заяви д-р Василев.

FIFA Medical Centres of Excellence е световна организация на най-елитните медицински центрове за спортна медицина и към момента в нея членуват 33 клиники в цял свят. FIFA акредитира само центрове, които са доказали своето лидерство в спортната и в частност - футболната медицина и всички клиники преминават през строга процедура за подбор и постоянен контрол.

Българските медицински центрове ще получат сертификат за членство във FIFA Medical Centres of Excellence на официална церемония в София през октомври, когато ще бъдат посетени от представители на международната централа на FIFA. Членството в организацията дава възможност за обмяна на познания, контакти и добри практики с най-добрите специалисти в световен мащаб и възможност за българските клиники да допринесат за развитието на световната спортна медицина.

Последвайте канала на

Novini.bg
2140 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.05 | 13:12

1
VOINATA ZAPOZVA

Добави коментар

Водещи новини