Продължават ремонтите на локалните платна на бул. "Цариградско шосе"

  • 05 октомври 2015 11:59

  • 1260
  • 0
Продължават ремонтите на локалните платна на бул. "Цариградско шосе"
© Булфото (архив)

Продължава рехабилитацията на локалните платна на бул. "Цариградско шосе", след като в началото на септември бе пуснато изцяло движението в централните платна на булеварда.

Това съобщи днес пред журналисти Любомир Христов - заместник-кмет по транспорта на София, който провери изпълнението на ремонтните работи. В момента се ремонтират локалните платна, разположени северно по бул. "Цариградско шосе". До 10 октомври ще приключи работата по отсечката от "4-ти км" до разклона при Министерството на външните работи, каза Христов. Той информира, че до 15 октомври ще бъде завършена връзката на бул. "Цариградско шосе" с бул. "Михай Еминеску". През това време продължава работата в южния локал на "Цариградско шосе", остава да бъде обновено локалното платно пред магазин МЕТРО. Движим се по график, плановете са до края на октомври да приключи изцяло работата в тези участъци на булеварда, отбеляза Христов. По думите му очакваните валежи през втората половина на тази седмица вероятно ще забавят изпълнението на ремонта, но само с няколко дни.

Заместник-кметът по транспорта допълни, че освен рехабилитацията на локалните платна, се прави разширение на спирковите перони, поставят се допълнителни обезопасителни елементи със съответната инфраструктура, поставят се навеси. Ремонтират се тротоарите, правят се повдигнати пешеходни пътеки по протежението на локалното платно заради необходимостта допълнително да бъде намалена скоростта на движение на автомобили поради многото пешеходци, посочи Христов. Той опроверга твърдения в медиите, че общината прави ремонт на едни и същи участъци по няколко пъти.

Рехабилитацията на бул. "Цариградско шосе" се осъществява от "Трейс груп холд" по проект, финансиран от Столичната община. Общата стойност на рехабилитацията е малко под 20 млн. лева. Тя включва цялостен ремонт на четири мостови съоръжения и на три големи подлеза, както и на автомобилния тунел, който свързва "Цариградско шосе" с "Алея Яворов", припомни Христов.

Той информира, че Столичната община продължава ремонта, рехабилитацията и изграждането на малки улици в столицата. До момента над 35 улички са ремонтирани, работи се по още осем улици в различни райони на града. В момента се подготвя и Програмата за основен ремонт на малки улици, част от приоритетите на Столичната община за следващите няколко години. Първата част от програмата ще бъде предложена на Столичния общински съвет в края на тази година, заедно с обсъждането на проектобюджета за 2016 г., посочи Христов, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини