Германия очаква 1,5 млн бежанци през 2015 г.

  • 05 октомври 2015 07:23

  • 1484
  • 4
Германия очаква 1,5 млн бежанци през 2015 г.
© gettyimages

Германските власти очакват до милион и половина кандидати за убежище да пристигнат в Германия тази година, предаде Ройтерс, като цитира публикация днес във вестник "Билд". Предишната прогноза бе за между 800 000 и 1 милион имигранти.

Вестникът се позовава на поверителен доклад, в който властите изразяват опасения, че може да настъпят сътресения в снабдяването и че те отсега се опитват да осигурят достатъчно контейнери за временни жилища и да създадат санитарни условия за новопристигащите.

Голяма част от стотиците хиляди имигранти, бягащи от конфликтите и бедността в Близкия изток, Африка и другаде и поели към Европа, казват, че искат да отидат в Германия - най-голямата европейска икономика, напомня Ройтерс.

"Имиграционният натиск ще се засилва. Очакваме между седем и десет хиляди души да минават нелегално границите всеки ден в четвъртото тримесечие", гласи поверителният доклад, цитиран от "Билд". "Има опасност големият брой на кандидатите за убежище да се окаже непосилно бреме за провинциите и общините". Освен това властите изразяват опасения, че хората, които ще получат убежище, ще приберат и семействата си в Германия. Тъй като семействата в Близкия изток са многочислени, това означава, че всеки човек от този регион, който получи убежище, ще доведе средно между четири и осем членове на семейството си в Германия.

Министърът на финансите Волфганг Шойбле каза вчера пред телевизия Це Де Еф, че Европа трябва да ограничи притока на имигранти, пристигащи на континента. "Европейският съюз ще се заеме незабавно с този въпрос, преди всичко в сътрудничество с Турция. Създаването на граници около Германия няма да доведе до нищо, нито издигането на огради", каза Шойбле, цитиран от ТАСС. Според него преодоляване на проблема с бежанците е възможно само на европейско равнище.

Последвайте канала на

БТА
1484 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.10.07 | 17:58

4
А ДА ВИ Е,ЧИСТИТО

2015.10.07 | 17:58

3
ВДИГНАХА КРАКАТА,ФАШАГИТЕ,ЖАЛНА ИМ МАЙ..

2015.10.06 | 01:04

2
Ако се радикализират фашагите ще подпалят пак цяла Европа, мани, мани...
мда,

2015.10.05 | 21:02

1
Значи баба си отива завинаги.Щом играе играта на чифутите СБОГОМ.

Добави коментар

Водещи новини