Намерихме баланса, но няма как да е лесно, обяви Павлова

  • 04 октомври 2015 18:44

  • 1578
  • 0
Намерихме баланса, но няма как да е лесно, обяви Павлова
© Булфото

Имаме много добра комуникация в рамките на кабинета. Това увери в предаването „Комбина” по Нова телевизия министърът на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

„Във формата на правителството, което нелесно беше договорено, успяхме да намерим баланса. Няма как да е лесно. Ако си живеехме идеално, нямаше ли да е много подозрително?“, запита риторично министърката.

Тя бе попитана дали понякога е влизала в конфликт с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Това Павлова отрече, като подчерта, че са имали единствено сериозни дискусии.
„Няма как да не спорим. Няма как през цялото време да имаме пълно съгласие и разбирателство. Въпреки това, смятам, че го постигаме”, категорична бе тя.

Павлова обаче посочи, че когато отидат в парламента, не се получава такава хармония. По думите й парламентът е място, където се политизира и политиканства.
„Когато си в Министерски съвет, ти вече не можеш да политиканстваш. Затваряш я тази страница. Трябва да има опозиция и дебат в парламента, а за да си свършим работата в Министерски съвет, се координираме добре. Вече на ниво гласуване на закони, законопроекти - доста по-трудно се получава”, отбеляза министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Тя даде пример със Закона за устройство на територията, касаещ строителните параметри и норми. „Той не може да мине през парламента. Нормално е партиите, които са в парламента да имат различни виждания по отделните теми и по-трудно се постигат законодателни промени”, добави Павлова.

Последвайте канала на

1578 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини