10-годишното британче се простреляло само

  • 04 октомври 2015 17:49

  • 2618
  • 0
10-годишното британче се простреляло само
©

"Няма данни за насилие при смъртта на 10-годишното британско момче в габровското село Добромирка. Става въпрос за инцидент. Вероятно детето си е играело с оръжието, което не е било съхранявано по правилата от бащата".

Това заяви пред "24 часа" говорителят на Окръжната прокуратура в Габрово Людмила Рачева.

Тялото на момченцето е откарано за аутопсия в областната болница в Габрово, но резултатите от нея все още не са готови. По случая е образувано досъдебно производство за убийство срещу неизвестен извършител, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, 10-годишното момче почина от огнестрелна рана в гърдите с преправения газов пистолет на баща си. Момчето било намерено в безпомощно състояние в събота по обед. Сигналът бил получен около 13.10 часа на тел. 112 от съсед, който бил потърсен за помощ от 13-годишната сестра на детето.

Изпратеният на място медицински екип транспортирал пострадалото момче в Центъра са спешна медицинска помощ в Севлиево. Въпреки усилията на медиците, то починало около час по-късно. При огледа на място в къщата, в едно от помещенията на втория етаж, са намерени преработен газ-сигнален пистолет и гилза на пода. Открити са и 8 патрона. Оръжието и боеприпасите са иззети.

По време на инцидента родителите на децата, които са граждани на Великобритания със статут на постоянно пребиваващи в селото, са били извън дома си. Момченцето и сестра му са били сами в къщата, когато се случила трагедията.

Последвайте канала на

2618 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини