Бъчварова и директорът на нюйоркската полиция с идея за по-тясно сътрудничество (снимка)

  • 04 октомври 2015 15:22

  • 1920
  • 3
Бъчварова и директорът на нюйоркската полиция с идея за по-тясно сътрудничество (снимка)
© МВР

В рамките на посещението си в САЩ, като част от българската делегация, водена от президента Плевнелиев за 70-ата сесия на Общото събрание на ООН, министърът на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. посети Оперативния център на нюйоркската полиция за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред.

Вътрешният министър се запозна с Интегрираната системата за видеонаблюдение на многомилионния град /Domain Awareness System/, която е базирана на партньорство между полицията и частни организации, като банки, компании и търговски обекти, които са интегрирали своите системи за видеонаблюдение с цел увеличаване капацитета на полицията за противодействие на престъпността в града, съобщават от пресцентъра на МВР.

Проектът, който стартира през 2005 година, е основен инструмент за гарантиране сигурността на гражданите, бизнеса и финансовите структури в града, както и за противодействие на тероризма. Тя обхваща наблюдението на целия град и всички пристанища и летища на територията на града Ню Йорк. Партньорството между полицията и частния сектор е ключово за успешното противодействие както на конвенционалната престъпност, така и на финансовите престъпления и тероризма, подчертаха представителите на нюйоркската полиция по време на презентацията на системата.

Информацията, постъпваща от камерите се проследява в Координационен център за сигурност, в който работят заедно полицейски служители и служители на частни компании.

Вътрешният министър Бъчварова се запозна и с дейността на Съвместния оперативен център на нюйоркската полиция, откъдето се ръководят съвместните действия на различните дирекции на полицията на Ню Йорк и агенции като ФБР и Сикрет сървис по осигуряване на сигурността и обществения ред в града.

По време на срещата си с българския вътрешен министър, директорът на Полицията на Ню Йорк Уилям Братън подчерта желанието си и необходимостта от по-тясно сътрудничество с Европол и държавите-членки с оглед общите предизвикателства пред САЩ и Европа.

Двамата обсъдиха възможностите за обмен на опит и съвместни действия в областта на сигурността и правоохраната.

Последвайте канала на

1920 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.10.05 | 19:34

3
полицията и частни организации ???? много са загрижени да охраняват това което са присвоили от 2/3 свят , както и да е , ама не го изкарвайте че едва ли не са светии
Писна ми!

2015.10.05 | 19:34

2
До вчера беше сътрудничество с московската милиция, сега пък - с нюьоркската полиция. Ай сиктир!
Извод

2015.10.05 | 19:34

1
Подготвят си убежище и прехвърлянето на заграбеното ако се наложи да напускат България. Това майче е сигнал, че няма да могат да се справят с надвисналите опасности над България.

Добави коментар

Водещи новини