Бъдете отговорни през ловния сезон, призова Костов ловците (снимки)

  • 03 октомври 2015 17:31

  • 2251
  • 0
Бъдете отговорни през ловния сезон, призова Костов ловците (снимки)
© МЗХ

Заместник-министърът на земеделието и храните Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в призова ловците към отговорност и дисциплина през ловния сезон, съобщава пресцентърът на министерството.

"Днес, когато се открива ловният сезон за дребен местен дивеч и груповият лов на някои видове едър дивеч, е важно да припомним на всички ловци в страната важността на отговорното спазване на правилата за ловуване, екипировка и грижа за опазване на природното разнообразие", посочи Костов.

Заместник-министърът присъства на откриването на ловния сезон заедно с Ловно-рибарската дружинка в село Присово, Великотърновско.

По време на дадения задължителен инструктаж преди началото на първата гонка той припомни, че трябва при всеки ловен излет ловците да носят светлоотразителни знаци, проверено, законно и изправно оръжие и да не употребяват алкохол, за да се гарантира тяхната и на колегите им безопасност.

Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в изрази надежда, че може да се разчита на ловните дружинки да полагат грижи за дивеча в неловния сезон, когато трябва да се поддържа и обновява дивечовата популация и да се полагат грижи за съхраняване на местообитанията.

Един от приоритетите на Министерството на земеделието и храните е диалогът с ловците и техните сдружения. Целта е на основата на вече изготвен анализ за състоянието на ловното стопанство и ловните дейности в страната да се изготви модерна стратегия за развитие на лова в България, която да удовлетворява всички заинтересовани страни. Подготвените промени в Закона за лова и опазването на дивеча предстои да бъдат предложени за одобрение в правителството, добави Костов.

Инж. Иван Петков, председател на УС на НЛРС - СЛРБ, пък изрази подкрепа от името на сдружението за подготвените промени в Закона за лова и опазването на дивеча и посочи, че ловците се надяват до две години, на базата на стратегията, да се подготви изцяло нов закон. Той припомни, че именно от Велико Търново започва 130-годишната история на организираното ловно движение в страната.

Последвайте канала на

2251 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини