Редките автомобили, приютени в гаражите на луксозните хотели

  • 03 октомври 2015 12:29

  • 3229
  • 1
Редките автомобили, приютени в гаражите на луксозните хотели
©

Истински Rolls-Royce Phantom 1934 може да се види не само в музей или в автомобилна изложба. Автопарковете на много луксозни хотели включват коли с богата история, които са на разположение на ВИП клиентите им.

Rolls-Royce Phantom II

В Париж The Peninsula се гордее с автопарк от луксозни автомобили. Тук гостите ще бъдат посрещнати и от BMW и Mini Cooper S Clubman. Но истинската звезда е Rolls-Royce Phantom II 1934. Моделът се превърна в повратна точка за британския автомобилен производител. В разгара на икономическата криза, която започна с колапса на Уолстрийт, Rolls-Royce не само успя да оцелее на пазара на скъпите и престижни автомобили, но също така придоби контрол над своя конкурент - компанията Bentley.

Това беше възможно до голяма степен поради добрите продажби на Phantom II. В допълнение, моделът се превърна в последния от линията на Rolls-Royce, разработена с участието на сър Хенри Ройс, който почина през 1933. Да седнат зад волана на автомобила на гостите на хотела няма да бъде позволено. Те са придружени от шофьор, който да ги вози из Париж или закара до летището.

Прочети повече и виж снимки ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
3229 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.04 | 01:08

1
Коментирай повече тук.

Добави коментар

Водещи новини