Сътрудничим си с Ирландия за подготовката на Българското председателство на ЕС

  • 02 октомври 2015 14:30

  • 1465
  • 1
Сътрудничим си с Ирландия за подготовката на Българското председателство на ЕС
© Булфото

Ирландия ще си сътрудничи с България за подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. чрез обмяна на опит между администрациите на двете страни и обучения на българските служители от Ирландския институт за публична администрация.

Това договори вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 на среща с ирландския министър по въпросите на ЕС Дара Мърфи и отговорния секретар по председателствата на Съвета Лоркан Фулъм, цитира пресслужбата на МС.

До този момент Ирландия е имала седем успешни председателства на ЕС и винаги е помагала на новите страни-членки.

Кунева и Мърфи обсъдиха и предизвикателствата пред ЕС, в т. ч. мигрантската криза и предстоящия референдум във Великобритания.
Вицепремиерът се срещна и с министъра на правосъдието и равноправието на Ирландия Франсиз Фицджералд, с която обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на антикорупционните политики, каквото е имало и по отношение на отнемането на незаконно придобито имущество.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 се срещна вчера с представители на българската общност в Ирландия, включително и с учители в двете неделни български училища. От общността изразиха задоволство от възможността да гласуват на предстоящия референдум за електронно гласуване, като изтъкнаха, че неговото въвеждане ще облекчи много българите извън граница, които не живеят в близост до изборни секции.

Последвайте канала на

1465 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.10.06 | 02:55

1
Сътрудничим с Ирландия за повече сняг.

Добави коментар

Водещи новини