Горанов: Военният бюджет ще бъде вдигнат

  • 02 октомври 2015 11:50

  • 1909
  • 4
Горанов: Военният бюджет ще бъде вдигнат
© Булфото

По принцип имаме ангажимент към НАТО и военният бюджет ще бъде вдигнат. Това заяви пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва на въпрос подкрепя ли вдигането на военния бюджет.

„Не е сигурно дали ще можем да постигнем това, което се иска от нашите партньори, но посоката е такава”, добави той. Попитан с колко точно ще бъде увеличен бюджетът за отбрана, министър Горанов поясни, че това е дебат, който тепърва предстои. „Знам, че е важен, ще имаме достатъчно време да го коментираме”, подчерта Горанов.

„Не съм сигурен, че ще успеем да решим казуса с изтребителите по начина, който се представя като стратегия за осигуряване на над милиард за чисто нови изтребители”, коментира Горанов. Той уточни, че страната ни е в много напреднал етап за подписване на споразумение за ремонт на съществуващата досега техника.

На въпрос за 80-те милиона за следващата година, Горанов потвърди, че ако се стигне до споразумение, това е план. Попитан кога ще може да се говори за подновяване, според него тази сума е твърде голяма и трябва много задълбочен дебат да се води в правителството. „Едва ли ще можем да осигурим следващата година такъв голям ресурс”, поясни министър Горанов.

Той подчерта, че размерът на фиска е известен и това, че сме в процедура по свръх дефицит. „Имаме много други проблеми да решим. Измежду приоритетите, ако попитаме хората дали някои социални проблеми трябва да се решат или да се купят нови изтребители – не знам кой ще е правилния отговор”, поясни Горанов като уточни, че независимо дали ще са на изплащане, става дума за непосилни суми за нашия бюджет.

По дебатите за консултациите по бюджет 2016, той разказа, че се водят консултации вече, които са в рамките на мнозинството, което подкрепя правителството. Досега консултации са проведени с представители на Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Горанов отказа да уточни какви идеи е получил, тъй като няма решения.

„В момента, в който имаме готовност, ще бъдете запознати. В края на краищата те ще приключат със законодателната инициатива”, посочи той.

Дали ще бъдат отпуснати средства за железниците, той коментира, че оздравяването им трябва да бъде доста сериозен процес. „Затова има изготвен стратегически документ, но не е във вида, който може да бъде подкрепен от нас. Съгласете се, че натрупаните проблеми в железниците са такива, че не могат с магическа пръчка да се решат, така че дебата трябва да продължи”, каза още Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, цитиран от "Фокус".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1909 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
не бе

2015.10.04 | 22:48

4
Не така бе, Горанов! Дайте всички пари за цигани и бежанци, всичко друго е без значение. Ако се налага спрете и пенсиите. Това са ти опорните точки спуснати от евроатлантиците. Запомни го веднъж завинаги.
Просташката циганска

2015.10.04 | 22:48

3
депесарска партия извлича милиони лева всеки месец.За цигани може а за Българската Армия не може???Писна ми от цигани,НЕ ги изкам в моята Родина а да пътуват на майчината им .|. .

2015.10.03 | 17:15

2
докога ще ни управляват разни недоизбръснати мижитурки

2015.10.03 | 17:15

1
това хюмне дори няма кой да го коментира

Добави коментар

Водещи новини