Студент от Русенския университет разработи мобилно приложение за блокиране на реклами

  • 01 октомври 2015 11:52

  • 2003
  • 0
Студент от Русенския университет разработи мобилно приложение за блокиране на реклами
© Gettyimages/Gulliver

Безплатно приложение за блокиране на реклами за мобилни телефони, работещи с операционната система "Андроид", е разработил студентът в Русенския университет Сава Георгиев. Това съобщиха от висшето училище в града.

Само за месец "Block This! - FREE" има близо 100 000 изтегляния от "Google Play" и се радва на огромен интерес от потребителите. Към момента то е единственото реално работещо приложение от този тип.  "Block This! - FREE" спира не само реклами в браузера, но и във всички останали приложения, инсталирани на телефона. За тази цел то използва технология, наречена "DNS blocking", прилагана в големи компании и учебни заведения за допълнителна сигурност или за ограничаване на достъпа до информация на дадени интернет потребители.

Според Георгиев приложението е сравнително сигурно, защото сървърите, които използва, са от най-голямата хостинг компания в Европа - OVH. За разлика от други подобни разработки, "Block This! - FREE" не пази никаква лична информация за потребителите си.  Сава Георгиев живее от пет години в Германия и работи като програмист в една от големите немски медийни фирми. Задочен студент е в трети курс в специалността "Компютърни науки" в Русенския университет, информира БТА.

На автора са били нужни четири месеца за разработването на приложението преди то да стигне до потребителите в окончателен вариант. Идеята се появява, след като Георгиев го е ползвал за лични цели, както и заради липсата на солидно решение за блокиране на реклами в мобилните устройства, работещи с "Андроид".

Последвайте канала на

2003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини