Танев ще поиска повече пари за образованието от бюджета за догодина (видео)

  • 01 октомври 2015 11:39

  • 1338
  • 0
Танев ще поиска повече пари за образованието от бюджета за догодина (видео)
© Булфото (архив)

Ще има повече пари за образование, защото без науката и висшето образование нямаме визитна картичка, заяви днес пред журналисти министърът на образованието и науката Тодор Танев, след като участва в откриването на новата академична година в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Попитан дали ще поиска по-висок процент от бюджета за образование и в частност за висшето образование през 2016 г., министър Танев отговори, че ще поиска това. "До голяма степен съм дошъл затова на този пост, защото съм страдал 32 години, като моите колеги, от тоталното неразбиране в последните години от това какво означава университет", коментира министър Танев. Той отбеляза, че вече 32-33 години е преподавател в Софийския университет., информира БТА.

Министър Танев не се ангажира днес какъв процент от БВП ще поиска за образованието за 2016 г., но добави, че това ще стане ясно след две-две и половина седмици. Сега сме в активни разговори с финансовия министър Владислав Горанов, отбеляза образователният министър.

Последвайте канала на

1338 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини