Първолаци пътуват всеки ден до училище, натъпкани в багажник на кола

  • 01 октомври 2015 09:25

  • 1538
  • 1
Първолаци пътуват всеки ден до училище, натъпкани в багажник на кола
©

Деца от три велинградски села всеки ден пътуват до училище, натъпкани в автомобил. Учениците се извозват с миниван, но са толкова много, че първолаците се товарят в багажника, съобщава БТВ.

Заради дупките по пътя училищният автобус се е счупил. Известно време децата се извозвали до училище с "УАЗ-ка". Родителите са правили подписка. Ходили са и до директорката, но резултат няма.

Директорът знае, че училището нарушава закона. Всеки ден преди началото на занятията стои до прозореца и с притаен дъх очаква учениците. От училището си имат и тактика – за да избегнат санкциите, щом шофьорът види полицейски патрул, децата се разтоварват. Родителите се тревожат заради рискованото пътуване, което предприемат всеки ден децата им.

„Надявам се, че министерството ще реагира адекватно”, казва директорката. Но реакция няма вече година и половина. Тя потърсила помощ и от Министерството на отбраната. Помолила за високопроходимо превозно средство. Оттам й отговорили, че в момента не разполагат с такова и я помолили да изчака месец.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1538 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
xxl

2015.10.08 | 20:05

1
21 век сме, Европейски Съюз 8 години сме членове и в НАТО и в на май... в незнам какво си и какво от това. Спрете да КРАДЕТЕ и направете нормални условия за живот пак после крадете колкото щете вижте другите държави и от ЕС и те така

Добави коментар

Водещи новини