Бизнесът внесе в прокуратурата три сигнала за нередности в енергетиката (видео)

  • 30 септември 2015 13:53

  • 2180
  • 2
Бизнесът внесе в прокуратурата три сигнала за нередности в енергетиката (видео)
© Булфото

Представители на работодателските организации проведоха среща с главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, предаде репортер на novini.bg.

Срещата продължи повече от час. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев обясни, че са внесли три сигнала до главния прокурор. Единият сигнал се отнася за нередности при договорите, сключени с американските централи. Бизнесът иска прокуратурата да провери договорите и те да бъдат развалени.Вторият сигнал е относно договорите за изкупуване на енергия от ВЕИ - та. Третият сигнал се отнася до нарушение на КЕВР в момента. Тя е публикувала два пъти едно и също решение през няколко дни като вторият път публикуват същото решение с високи цени. Бизнесът ще помогне на прокуратурата с енергийни експерти, за да бъдат направени всичките проверки.

"Благодаря на главния прокурор, че  реагира веднага. Това са сигнали, които касаят подписваните договори с американските централи, които са многократно анексирани в ущърб на държавата. В крайна сметка те водят до последиците, ние да плащаме 330-340 млн. лв. годишно над пазарната цена само за електрическа енергия, която се изкупува от американските централи", заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Нова среща между работодателите и Цацаров ще има след около месец. Тогава бизнесът очаква вече да има  реални резултати, които да решат натрупалите се проблеми в сектор "Енергетика".

Последвайте канала на

Десислава Станева
2180 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Intel® Core™ i5-4670K

2015.10.15 | 09:24

2
Абсолютно съб съгласен със сигналите ама на КРИБ и Домусчиев им нямам никакво доверие!
Roskata

2015.10.02 | 13:13

1
I koi te pita dali imasch doverie na Domussziev?Zaschto ne pischesch na kogo IMASCH doverie.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини