Валентин Радев: Виновни за трагедията в Горни Лом са хората

  • 30 септември 2015 07:49

  • 1698
  • 2
Валентин Радев: Виновни за трагедията в Горни Лом са хората
©

Ситуацията след взривовете в Горни Лом беше покъртителна и ужасяваща. Подобно нещо не бяхме виждали. Това каза Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, експерт по боеприпаси и депутат от ГЕРБ в студиото на БТВ.

"Нямаше нищо, беше лунен пейзаж. Останки от хора също нямаше", разкри той. Според нас причината е, че там са били струпани нерегламентирани количества боеприпаси. Това ще стане ясно от експертизата, увери експертът

Според него виновни за трагедията са хората, които са работили с взривовете, но за съжаление, тях ги няма вече. В случая се касае за човешка грешна. Според това което ние експертите си мислим е неспазване на технологията, човешка грешка. Можем да стигнем и до нормативните документи само след промяна в закона за боеприпасите. "Там някъде има нещо по веригата и ще го открием. Някой е сбъркал нещо и се е стигнало до трагедията", посочи експертът.

В държавните предприятия подобни трагедии не се случват. Дори да има взрив няма жертви, каза още Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018. Той изрази съмнението, че някой не е спазвал закона. Радев обяви, че в момента у нас има около 500 тона боеприпаси, те се намирали в Габрово. 2 000-3 000 касетъчни бомби, намиращи се в складове на Министерство на отбраната. Има и течни боеприпаси, които България няма възможност да унищожи и ще се изнесат в чужбина, разкри Радев.

Още в началото на своя мандат правителството прие нови правила, според които няма да се приемат стаи боеприпаси на територията на България, припомни експертът. Радев отбеляза, че фирмите вече се стремят да наемат по-висококвалифициран персонал, за да се избягват подобни инциденти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1698 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.09.30 | 15:33

2
vinovni sa jorata che sa skladirali poveche bombi.....BOKLUTSI GADNI,TAKA SE BIAGA OT OTGOVORNOST.....
БОРИС

2015.09.30 | 15:33

1
ТО4НО ТИ ЛИ ГОВОРИШ ....НАЛИ СОБСТВЕНИКА НА ТАЗИ ФИРМА ТИ Е БИЛ ПРЕПОДАВАТЕЛ...И НЯМА ДА ЗАБРАВИЯ КАК ГО ЗАЩИТАВАШЕ В ПРЕДАВАНЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ....СРАМ ИПОЗОР.

Добави коментар

Водещи новини