Попова: Политиците да спазват правилата и да са по-малко алчни

  • 29 септември 2015 13:40

  • 1345
  • 4
Попова: Политиците да спазват правилата и да са по-малко алчни
© Булфото

Политиците трябва да се научат да спазват правилата, които пишат, да са по-малко демагози и по-малко алчни, каза днес вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, която участва в кръгла маса "Да защитим хуманността". Разговорът, който събра представители на Червения кръст, Червения полумесец, дипломати и общественици, се състоя в рамките на 16-то издание на Фестивала на червенокръстките и здравните филми. Домакин на форума е Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" край Варна.

Защо никой от политическата класа не се изправя и да каже ясно, че всички проблеми след Втората световна война са тяхна отговорност, попита риторично вицепрезидентът. По думите на Попова тези проблеми са до голяма степен по вина на самозабравили се елити, но политиците нямат доблестта да се изправят пред обществеността и да признаят, че са посели ветрове и затова сега жънем бури.

Свидетели сме на нетърпим политически цинизъм и как да кажем на бежанците, че са икономически мигранти и нямат право да идват, когато не даваме отговор на това кой запали всички тези войни и конфликти, посочи вицепрезидентът в изявлението си. Тя каза още, че голяма част от неправителствените организации всъщност са създадени точно от политиците, за да перат пари. Тези структури правят семинари за човешките права и свободи, но чии права пазят, попита Попова.

Вицепрезидентът посочи, че няма нищо по-човешко от това да помогнеш на другия, когато е в беда. Тя каза, че възразява много остро срещу изказванията на "безродници, които говорят, че хората на Балканите не могат да състрадават". Голяма част от сънародниците ми са бедни и няма как да изразят емоционално това, което таят в сърцето и в душата си, каза вицепрезидентът. По думите й едва ли има друг народ, който да е по-наясно от българския как се оцелява и състрадава, как се помага на човек в беда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1345 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.09.29 | 21:33

4
ti li ma kurvo kaji kolko ograbi...

2015.09.29 | 18:39

3
G-JA POPOVA SI OSTAVA NOMER EDNO NO KOI CHTE YA TCHUE-DANO
воленуглу Е АНАЛНО ПОДАТЛИВ КЪМ РЯЗАН УЙ хихихихих

2015.09.29 | 16:26

2
НАЙ ПРОДАЖНИЯ Е ПЕРХЕДРОЛЕНИЯ ПЕДЕРАСТ воленуглу ЯЛОВИЯ ЗА рубли И МАЙКА СИ ПРОДАДЕ ИБРИКЧИЯТА АЛЧЕН
goct

2015.09.29 | 15:45

1
NE PROUMAVAM ZA6TO NE PROYVAVATE CYCTRADNIE KYM BYLGARCKIA NAROD G-já POPOVA?ZA6TOTO TRUPATE DIVIDENFI VURXU TOZI NAROD.BULGRIA ZAGIVA,VIE OT KOLKO GODINI CTE V POLITIKATA I KAKVO CTE NAPRAVILI ZA TOZI NAROD I TAZI DYRJAVA,CAMO "LAITE" KATO KU4E.CRAM I POZOR......

Добави коментар

Водещи новини