С 4-има по-малко са кандидатите за кмет на София в сравнение с 2011 г.

  • 29 септември 2015 09:19

  • 987
  • 0
С 4-има по-малко са кандидатите за кмет на София в сравнение с 2011 г.
© Novini.bg

С четирима по-малко са кандидатите за кмет на София на предстоящите избори в сравнение с местните избори през 2011 г., сочат данни на Общинската избирателна комисия /ОИК/.

Кандидатите за кмет на София са 21, а за кметове на 24-те столични района - 409.

За всеки район се съревновават по около 20 претенденти. Регистрираните за участие в изборите за общински съветници и кметове, насрочени за 25 октомври, за Столична община са 29 партии, две коалиции, четири местни коалиции и 12 инициативни комитета за издигане на независими кандидати за кметове на райони и кметства, посочват от ОИК.

Основните кандидати за кмет на София са настоящият кмет на София Йорданка Асенова Фандъкова, предложена от ПП "ГЕРБ", социологът Михаил Стоянов Мирчев, предложен от Местна коалиция "БСП лява България". ДПС предлага за кмет на столицата Андрей Любомиров Георгиев, заместник-областен управител на София-град по време на правителството на Пламен Орешарски. Местна коалиция "Реформаторски блок" предлага заместник-председателя на Столичния общински съвет в периода 2011-2014 година Вили Младенов Лилков, избран с листата на СДС и ДСБ.

Кандидатът на Националния фронт за спасение на България за кмет на София е журналистката Силвия Чавдарова Трендафилова, а на ПП "България без цензура" - Мария Олева Календерска, също журналистка. ПП "Атака" предлага за кметското място юриста Явор Божилов Нотев.

Депутатът, нечленуващ в парламентарна група Георги Стоянов Кадиев и бивш общински съветник от групата на БСП, е предложен за кандидат за кмет на столицата от Местна коалиция "Сердика" (АБВ и "Български социалдемократи").

Последвайте канала на

Нора Виткова
987 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини